AM-utbildning

KURSDATUM

 • FULLBOKAT

   

   

  Vi tar  emot bokningar endast via E-handel (bokningen går igenom direkt då köpet genomförts) eller via E-post: anderzon.trafikskola@telia.com (läses endast kontorstid) skriv önskat kursdatum i mailet samt namn, personnr på eleven samt mobilnr och E-post till elev och målsman . INGEN TELEFONBOKNING. Vi kan inte besvara alla telefonsamtal men maila gärna till ovanstående E-post om ni har några frågor. Observera att ni måste få en bekräftelse på att bokningen är genomförd

  Då denna sida uppdateras manuellt så ser ni platstillgången säkrast via vår E-handel. Är det fullt på önskat datum kan du maila oss så sätter vi upp dig som reserv, men vill du vara säker på att få plats så bör du boka in dig på en ledig kurs också.

  Då de flesta är minderåriga så behöver vi målsmans tillstånd för att ni skall få gå utbildningen, så om du bokar via E-handeln maila telefon och E-post till någon av dem till ovanstående E-post)

  Sommarens kurser kommer att bedrivas här på Trafikskolan. Vi reserverar oss dock för att vi kan behöva ändra kurserna till Digitala om Covid-19 åter skulle ställa till det ute i samhället.

  Manöverbanan kommer att utföras på Jämthalka (under helger) dit man måste ta sig på egen hand. Trafiklektionerna kommer att utgå från vår lokal i Torvalla (Kolarevägen 12 D) dit man också tar sig på egen hand.  Den praktiska utbildningen bokas separat, vi kommer att meddela samtliga som är inbokade på teorikursen när det är möjligt att börja boka körlektioner.  Viktigt att veta är att alla kan inte köra samtidigt , så det är inte säkert man får tid direkt efter teorikursen.

  Slutprovet hos Trafikverket får inte utföras förrän HELA utbildningen är genomförd (teori+praktik) samt att man är godkänd på teoritesterna på Elevcentralen. Vi hjälper till att boka slutprovet när eleven är redo

  Vid kursstart så måste du kunna uppvisa en Giltig ID-handling (Ej digital el Bank Id)

  Vid kursstart (i juni) måste du ha ett Giltigt körkortstillstånd, så sök i god tid. Ett körkortstillstånd är Giltigt i 5 år

I körkortsutbildningen är både teori och praktik viktiga. Genom att läsa teorin lär du dig att köra med omdöme och klara av spelreglerna i trafiken.

Utbildningen ska genomföras hos en behörig utbildare och är ca 12 timmar lång. Av dessa är ca fyra timmar praktisk träning, där övningskörning i trafik ingår. Resten är en teoretisk utbildning. Totalt kan det blir mer än 12 utbildningstimmar, beroende på hur du klarar de teoretiska och praktiska målen.

KRAV

För att få övningsköra ska du:

 • Vara minst 14 år och 9 månader om du ska övningsköra med EU-moped (AM - moped klass I),
 • Ha ett giltigt körkortstillstånd och
 • Vara inskriven hos en utbildare och övningsköra där. Privat övningskörning är inte tillåtet.

När utbildaren rapporterat att du gått utbildningen kan du eller utbildaren boka tid för kunskapsprov. Har du gått en utbildning för behörighet AM är den giltig i fem år.

 

Här kan du läsa mer om hur du skall gå tillväga

http://www.trafikverket.se/korkort/korkortsprov/moped/

Observera att du behöver INTE ha fyllt 15 år för att gå utbildningen, däremot så får du inte avlägga slutprovet före din 15-årsdag.
Övningskörning får ske när du är 14 år & 9 månader