AM-utbildning

KURSDATUM

 • Säsongen 2021

  Augustikursen är den sista kursen denna säsong som det ser ut i dagsläget. 

  Platstillgång ser du säkrast via vår E-handel, då uppdatering av hemsidan sker manuellt. Tänk på att anmälan via formulär endast läses under våra öppettider, så du får ingen återkoppling förrän vi läst formuläret. Bokar du via E-handel så garanteras du plats då bokningen går igenom vid betalningen.

  Bokning görs endast via nedanstående formulär eller via vår E-handel. Var noga med att kolla att du angivit rätt personnummer och kontaktuppgifter. Vid anmälan via formulär: Kom ihåg att ange vilket kursdatum (detta anger du på meddelande) annars kan vi inte boka in dig.

  De tider som anges nedan är teorikursen, den praktiska delen bokas senare i anslutning till teorikursen

  Samtliga kurser utförs Digitalt via Zoom

  Vi reserverar oss för att kurser kan komma att ställas in vid ändrade restriktioner från FHM

  Dag 1 startas kursen ca: 20-30 minuter före utbildningen då har du möjlighet att kontrollera att ljud och bild fungerar. Vi kommer även påbörja ID-kontrollen under den här stunden. Ha en giltig ID-handling tillgänglig och se till att din kamera/ljud är på. Då ID-kontrollen kan ta en stund att genomföra så är det viktigt att ni kopplar upp er i god tid Under ID-kontrollen släpps ni in en och en i mötet, så man kan få vänta en stund.

  Krav på utrustning:

  • Dator eller surfplatta med fungerande kamera och mikrofon. Använd helst headset eller hörlurar med mikrofon. Du måste kunna synas och höras under hela kursen.  
  • Stabil internetuppkoppling.
  • Sitt i en lugn miljö där du inte riskerar att bli störd.

  Förberedelser:
  Titta gärna på https://vimeo.com/491242202/6aebf83efd   om hur det är att vara deltagare i Zoom i god tid före utbildningen

 • 30/6 - 1/7 - 2/7 Digitalt via Zoom

  Kl: 09,00 - 12,00 samtliga dagar    FULLBOKAT

 • 16 - 17- 18 Augusti DIGITALT VIA ZOOM

  Kl: 09,00 - 12,00 samtliga dagar  FULLBOKAT

I körkortsutbildningen är både teori och praktik viktiga. Genom att läsa teorin lär du dig att köra med omdöme och klara av spelreglerna i trafiken.

Utbildningen ska genomföras hos en behörig utbildare och är ca 12 timmar lång. Av dessa är ca fyra timmar praktisk träning, där övningskörning i trafik ingår. Resten är en teoretisk utbildning. Totalt kan det blir mer än 12 utbildningstimmar, beroende på hur du klarar de teoretiska och praktiska målen.

KRAV

För att få övningsköra ska du:

 • Vara minst 14 år och 9 månader om du ska övningsköra med EU-moped (AM - moped klass I),
 • Ha ett giltigt körkortstillstånd och
 • Vara inskriven hos en utbildare och övningsköra där. Privat övningskörning är inte tillåtet.

När utbildaren rapporterat att du gått utbildningen kan du eller utbildaren boka tid för kunskapsprov. Har du gått en utbildning för behörighet AM är den giltig i fem år.

 

Här kan du läsa mer om hur du skall gå tillväga

http://www.trafikverket.se/korkort/korkortsprov/moped/

Observera att du behöver INTE ha fyllt 15 år för att gå utbildningen, däremot så får du inte avlägga slutprovet före din 15-årsdag.
Övningskörning får ske när du är 14 år & 9 månader

Fyll i dina uppgifter (OBSERVERA att du inte kan anmäla dig om inga lediga datum finns utsatta)

Anmälan

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.